Present till nyfödd – Tips på bästa bebispresenten

Att köpa en present till en nyfödd bebis behöver inte vara svårt. Det finns mängder av fina och praktiska bebispresenter som kommer att uppskattas av barn såväl som förälder, från kläder och nappar till leksaker och personliga presenter.

present till nyfödd

På den här sidan har vi samlat våra bästa tips på gåvor som du kan köpa till den nyaste familjemedlemmen. Vi tipsar även om ett par saker som kan vara bra att tänka på i valet av babypresent.

present till nyfödd

9 tips på bra bebispresenter

Att köpa en present till en nyfödd bebis kan till en början verka svårt. Lyckligtvis finns det mängder av bra bebissaker som kan vara fördelaktiga både för barnet och för föräldern. Här kommer tio tips på bra gåvor till den nyfödde. Vi ger dig dels inspiration, men listar också de bästa babypresenterna i olika kategorier. På så sätt kan du vara säker på att gåvorna du köper både håller hög kvalitet och blir uppskattade av föräldrarna.

Filtar av olika slag passar bra att använda både i spjälsängen, vagnen och i bilen. Du kan också köpa en snuttefilt som garanterat kommer att uppskattas av barnet.

En dreglis skyddar kläderna mot dregel samtidigt som de värmer kring bröstet. Det här är ett presenttips som garanterat kommer att uppskattas av de nyblivna föräldrarna.

En fin bärsjal kommer garanterat att uppskattas både av barn och förälder. Barnet får en trygg plats samtidigt som föräldern får händerna fria till att göra annat i en stund.

4. Skötväska

I skötväskan kan du förvara allt ifrån barnmat, flaskor, extrakläder, blöjor och våtservetter. Många skötväskor går dessutom att fästa på vagnen med specifika spännen.

Nappar är en bra present som alltid kommer att behövas och som är svårt att ha för många av som förälder. Tänk på att välja nappar som är fria från BPA, PVC och ftalater.

Att ge bort ett gulligt gosedjur till en nyfödd bebis kan aldrig slå fel. Gosedjuret kan följa med länge i barnet liv eftersom dessa passar både små och lite större barn.

Ett babygym är roligt för barnet samtidigt som det stimulerar och utvecklar både sinnen och motorik. En bra present till de nyblivna föräldrarna.

Ett fint set bestående av tallrik, bestick och mugg är en fin present att ge bort. Köp gärna i olika färger och med roliga mönster.

Pedagogiska babyleksaker är ett bra sätt att stimulera barnets lärande och motorik. Det finns många bra leksaker anpassade för barn på mellan 0 – 1 år.

Välkommen till världen present

När våra nära och kära får barn är det vanligt att ge bort presenter, exempelvis i samband med en babyshower eller vid själva födseln. Det är helt enkelt ett sätt att visa sin kärlek till den nyblivna eller utökade familjen.

Att köpa presenter till det första barnet är oftast enklare än att köpa till det andra eller tredje. Det beror helt enkelt på att föräldrarna ännu inte hunnit köpa allt de behöver och att syskon i många fall får ärva av varandra.

Köper du till det andra barnet kan det vara mer passande att ge bort förbrukningssaker i present, exempelvis hygienartiklar, blöjor, nappar och så vidare. Till det första barnet kan du istället tänka bredare och titta på bärsjalar, babygym och liknande.

3 tips när du köper present till bebis

Det finns en del saker som kan vara bra att tänka på innan du köper en present till en nyfödd bebis. Här kommer några av våra bästa tips.

 1. Gåva till flicka eller pojke. Tidigare var det vanligt att köpa presenter i specifika färger beroende på om det var en nyfödd pojke eller flicka. Numera är det dock mer populärt att välja könsneutrala färger eftersom det passar alla.
 2. Storleken på kläder. De nyblivna föräldrarna har med största sannolikhet redan kläder i de minsta storlekarna. Eftersom barn växer fort kan det vara en god idé att välja kläder i lite större storlekar som de kan växa in i.
 3. Välj ekologiskt om du kan. Att välja ekologiskt är bra, oavsett vilka babyprodukter du köper.

Ge bort en personlig bebispresent

Ett annat bra presenttips till den nyfödde är en personlig present. Det kan till exempel vara en filt med barnets namn eller födelsedatum broderat eller en napp med en rolig text. En annan populär bebispresent är en personlig tavla som till exempel kan visa barnets storlek i skala 1:1 när det föddes. Det finns även tavlor som visar hur stjärnhimlen såg ut när barnet föddes.

Annorlunda present till nyfödd

Att ge en unik och ovanlig present till en nyfödd kan vara ett sätt att visa sin omtanke och uppskattning för den lilla familjemedlemmen. Det finns många olika sätt att tänka utanför boxen och hitta en present som är personlig och unik. Här är några exempel på annorlunda presenter man kan ge till en nyfödd:

 1. En personligt tryckt kudde med barnets namn och födelsedatum, eller en tavla med en personlig hälsning.
 2. En kalender som föräldrarna kan fylla med barnets första minnen och milstolpar.
 3. En personligt tryckt fototavla eller en presentkort på en professionell fotografering, så att föräldrarna kan bevara minnen från barnets första år.
 4. En personlig födelsedagskalender som följer barnet under de första åren, med plats för foton och minnen från varje födelsedag

Ett annat tips är att sätta ihop en egen presentkorg med olika personliga gåvor, detta kan passa dig som vill ge bort en lite finare och större välkommen till världen-present. Den kan till exempel innehålla:

 • Blöjor
 • Våtservetter
 • Bitringar
 • Nappar
 • Snuttefilt.

Kanske kan du även lägga till några små presenter till föräldrarna, till exempel deras favoritgodis. Eftersom du själv kan bestämma innehållet är det enkelt att göra presenten extra personlig.

presentkorg till bebis

Vanliga frågor och svar

Vad ger man till en bebis?

Några bra exempel på bra presenter till en bebis är nappar, bitringar, hygienprodukter, kläder, gosedjur och filtar.

Vad köper man till en 2 månaders bebis?

Några uppskattade gåvor till en tvåmånaders bebis är babygym, speldosor, bitleksaker eller hängleksaker till vagnen.

Vad ska man önska sig till bebis?

Det kan vara extra smart att önska sig saker som alltid går åt, exempelvis hygienprodukter, nappar eller kläder. Har du möjlighet att önska dig något lite dyrare kan en bärsele, babysitter eller kanske en mjölkersättningsmaskin vara passande.

babyshower present tips