Present till nybliven pappa

Att bli pappa är en av livets största och mest omvälvande händelser. Att hitta den perfekta presenten till en blivande pappa kan kännas som en utmaning. Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig!

På den här sidan har vi samlat en rad presentidéer och tips på gåvor som garanterat kommer att uppskattas av den nyblivna pappan. Vi har tagit hänsyn till både praktiska behov och personliga önskemål, och erbjuder en blandning av klassiska och unika presenter.

Tips på 14 presenter till en nybliven pappa

i samarbete med PriceRunner

1. Bok: Pappalogi av Manne Forssberg

bok

Att ge bort en bok i present kan vara en fantastisk gåva. En bok som fokuserar på faderskap, föräldraskap eller om att vårda spädbarn kan vara en användbar och tankeväckande present. Pappalogi är en handbok för alla nyblivna eller blivande pappor. Boken tar läsaren genom situationer som nyblivna pappor möter under de första åren såsom graviditet, förlossning och föräldraledighet med kloka och moderna råd.

2. Buggaboo mugghållare

mugghållare

Att bli pappa är en fantastisk upplevelse, men det kan också vara ganska hektiskt. En Bugaboo mugghållare kan vara en perfekt present till en nybliven pappa för att göra hans liv lite enklare och roligare. En praktisk present att sätta på barnvagnen för att hålla drycken på plats under promenaden.

3. Klean Kanteen termosmugg

termos

En termosmugg är en perfekt present till en nybliven pappa. Den är praktisk och funktionell, och den håller drycken varm eller kall under lång tid. Dessutom är den snygg och stilren, och den finns i olika färger att välja mellan.

4. Öronproppar

öronproppar

Öronproppar att sova med kan vara en räddare i nöden för en nybliven pappa. De kan dämpa ljud från barnet och ge pappa en bättre natts sömn, vilket är extra viktigt under de första månaderna när barnet vaknar ofta på natten.

5. Sleep mask

sovmask

En sovmask, ögonmask eller sleep mask kan vara en perfekt present till en nybliven pappa. Den kan blockera ljus och skapa en mörkare sovmiljö, vilket kan underlätta att somna och sova längre. Det kan vara extra värdefullt för pappor som sover i samma rum som barnet, eller som har svårt att sova i ljusa miljöer.

6. Nappflaska

nappflaska

En nappflaska kan vara en bra present till en nybliven pappa, speciellt om han planerar att mata barnet med flaska. Den ger honom möjlighet att vara mer delaktig i matningen och skapa en fin stund med barnet. En nappflaska kan också vara en praktisk present om mamman behöver vila eller inte kan amma just då.

7. Espressomaskin

kaffe

En espressomaskin är den perfekta gåvan till en nybliven pappa för att han ska kunna njuta av snabb och enkel kvalitetskaffe hemma, vilket ger honom en energikick under de tidiga morgnarna och långa nätterna. Det är en lyxig present som visar omtanke om hans välbefinnande och ger honom möjlighet till avkoppling mitt i den hektiska vardagen.

8. Babyvakt

babyvakt

En babyvakt kan vara en toppenpresent till en nybliven pappa! Den ger honom möjlighet att få lite välbehövlig vila och avkoppling, samtidigt som han kan ha koll på barnet i sovrummet. En babyvakt kan också skapa en trygghet för pappa och ge honom möjlighet att vara mer delaktig i barnets omvårdnad.

9. Barnvagnsvaggare

vaggare

En barnvagnsvaggare kan vara en perfekt present till en teknikintresserad pappa! Den ger honom möjlighet att använda sin tekniska sida och samtidigt vagga barnet till sömns. Att vagga barnet kan vara en mysig stund för pappa och barn, och vaggaren kan underlätta insomningen för barnet.

10. Hand och Fotavtryck

fotavtryck

Pearhead Clean Touch Hand- och Fotavtryckskit är en omtänksam och praktisk present som vilken nybliven pappa som helst kommer att uppskatta. Det är ett perfekt sätt att fånga de dyrbara minnena av barnets tidiga år.

11. Strumpor

strumpor

Den klassiska presenten strumpor som ingen vill ha. Eller? Strumpor kan vara en uppskattad present, speciellt av en nybliven pappa som kanske inte har mycket tid att tvätta sina strumpor. Då kan en present som denna vara mer uppskattad än någonsin. Om du ska ge strumpor i present, ge dem till en nybliven pappa!

12. Choklad

choklad

Choklad kan vara en fin gåva till en nybliven pappa av flera anledningar. Den kan ge honom en energiboost under de hektiska första dagarna som pappa, och den kan också vara en tröst och njutning under stunder av stress. Choklad är en symbol för kärlek och omtanke, och det kan vara ett fint sätt att visa pappa att du bryr dig om honom och att du gratulerar honom till hans nya roll. 

14. Bärsele

bärsele

En bärsele är en toppenpresent till en nybliven pappa! Den ger honom möjlighet att ha barnet nära och känna närhet, samtidigt som han har sina händer fria. Att bära barnet i en bärsele kan också vara lugnande för barnet och skapa en trygg stund. En bärsele är en praktisk present som pappa kommer att ha användning av under lång tid.

15. Nyckelring

nyckelring

En personlig nyckelring med barnets namn eller initialer kan vara en fin och personlig present till en nybliven pappa. Den visar att du har tänkt på honom och att du vill ge honom en unik present som han kan ha med sig vart han än går. Nyckelringen kan bli en fin symbol för hans nya roll som pappa och något han alltid kommer att värna om.

Tips när du köper present till den nya pappan

  • Tänk på pappans intressen: Vad tycker han om att göra på fritiden?
  • Välj en present som är praktisk och personlig: En present som både pappa och barnet kan ha glädje av.
  • Glöm inte kortet: Skriv en personlig hälsning till pappa på kortet.

Det viktigaste är att du väljer en present som du tror att pappa kommer att uppskatta och använda.

Vad kan man köpa till en pappa som har allt?

Att hitta den perfekta presenten till en pappa som har allt kan vara en utmaning. Men det finns många kreativa och tankeväckande presenter som du kan ge honom, oavsett om han är en hemmakatt, en friluftsmänniska eller en teknikfantast. Upplevelser, praktiska presenter och personliga presenter brukar alltid vara en hit. Oavsett vad du väljer för present, det viktigaste är att den visar att du bryr dig om honom.

När ska man ge en present till en nybliven pappa?

Det finns ingen bestämd tidpunkt för att ge en present till en nybliven pappa. Du kan ge den när du hälsar på barnet för första gången, på barnets födelsedag eller på fars dag.

Vad köper man till någon som nyss fått barn

Att hitta den perfekta presenten till nyblivna föräldrar kan vara svårt. De har ofta allt de behöver för barnet, men en omtänksam present kan ändå vara uppskattad. Praktiska saker som blöjor, babysaker eller presentkort till barnbutiker är alltid bra. En personlig present som en fotobok med bilder på barnet eller en handgjord present kan också vara fint. Det viktigaste är att presenten visar att du bryr dig och gratulerar till den nya familjemedlemmen.

Vad vill pappor ha i present?

Pappor vill ha presenter som visar att du bryr dig och har tänkt till. Men generellt sett uppskattar pappor praktiska presenter som en ny termos, en bra bok om föräldraskap eller en kurs i barnmassage. Upplevelser som en biljett till en sportevenemang eller en weekendresa kan också vara trevliga. Oavsett vad du väljer, visa att du bryr dig!