Present till nybliven mamma

Att bli förälder är en av livets mest omvälvande och betydelsefulla händelser. Det är en tid fylld av kärlek, förväntan och ibland även utmaningar. Att välja den perfekta presenten till en nybliven mamma kan dock kännas som en svår uppgift. Men oroa dig inte, vi är här för att underlätta – vi harsamlat ett brett utbud av presentidéer och tips som är säkra att uppskattas av den nyblivna mamman.

Vi har noggrant övervägt både praktiska behov och personliga preferenser för att erbjuda en mångfald av klassiska och unika presenter. Vi tipsar även om upplevelser att ge bort så som massage, fotografering och restaurangbesök.

Presenttips – Tips på present till nya mamman

Bäst pris & lagestatus presenteras i samarbete med PriceRunner

1. Amningskudde

amningskudde

En amningskudde kan vara en riktig räddare i nöden för en nybliven mamma. Den ger stöd och avlastning under amningen, vilket kan göra det både bekvämare och enklare att amma.

2. Mjuk och skön morgonrock

morgonrock

En mysig morgonrock är perfekt för en nybliven mamma som vill känna sig bekväm och avslappnad. Välj en i mjukt material och med en snygg design.

3. Böcker

Böcker

En bok om amning eller förlossning kan vara en bra present till en nybliven mamma som vill lära sig mer om dessa ämnen.

4. Snygg och praktisk väska

väska

En snygg och praktisk väska är perfekt för en nybliven mamma som behöver ha allt till hands när hon är ute med barnet. Välj en väska med gott om utrymme och i en stil som passar mammans smak.

5. Personliga smycken

halsband

Ett par örhängen med barnets namn eller initialer, eller ett halsband med en symbol för moderskap, kan vara en fin och personlig present till en nybliven mamma.

6. Bekväma och snygga amningskläder

kläder

Amningskläder som både är bekväma och snygga kan vara en riktig lyx för en nybliven mamma. Välj plagg i mjukt material och med en fin design.

7. Fotobok med bilder från graviditeten och förlossningen

album

En fotobok med bilder från graviditeten och förlossningen är en fin present som den nyblivna mamman kan ha glädje av i många år framöver.

8. Praktiska saker som blöjor, babysaker eller presentkort till barnbutiker

flaska

Blöjor, babysaker och presentkort till barnbutiker är alltid bra presenter till en nybliven mamma. Det är saker som hon garanterat kommer att ha användning av.

Vad kan man ge till nybliven mamma?

Att ge en nybliven mamma en present som visar omtanke och ger henne möjlighet att slappna av och njuta är alltid uppskattat. Att ge ett presentkort på massage eller spa kan vara en perfekt present för att ge den nyblivna mamman en chans att koppla bort och få lite välbehövlig avkoppling. En kurs i babyyoga eller babymassage är också en fin present som både mamman och barnet kan ha glädje av. Kursen ger mamman möjlighet att lära sig nya tekniker för att lugna och knyta an till sitt barn.

Prenumeration på en tidning om föräldraskap är en bra present för den mamma som vill läsa mer om föräldraskap och få tips och råd. Ibland kan det finnas ont om tid att läsa, då kan en prenumeration på ljudboksapp vara den perfekta presenten för den mamma som vill lyssna på böcker under amning eller när barnet sover.

Ytterliggare fina gåvor kan vara att erbjuda barnvakt, en ovärderlig present som ger mamman möjlighet att få lite egen tid. En hemkörd middag är en lyxig present som den nyblivna mamman garanterat kommer att uppskatta.

Tips

  • Tänk på mammans intressen: Vad tycker hon om att göra på fritiden?
  • Välj en present som är både praktisk och personlig: En present som både mamman och barnet kan ha glädje av.
  • Glöm inte kortet: Skriv en personlig hälsning till mamman på kortet.
  • Det viktigaste är att du väljer en present som du tror att mamman kommer att uppskatta och använda.

Vad köper man till någon som precis fått barn?

När du köper en present till någon som precis har fått barn finns det flera olika vägar du kan utforska. En vanlig och praktisk gåva är babykläder i olika storlekar och stilar, eller kanske ett mjukt och gosigt babyfilt för att hålla den lilla varm. Andra alternativ inkluderar babyprodukter som nappflaskor, nappar, babyvåtservetter eller blöjor – saker som kommer att vara till stor nytta för föräldrarna när de tar hand om den nya familjemedlemmen.

För att ge en mer personlig touch kan du överväga att ge en present som en handgjord nallebjörn eller en ram för att visa upp bilder på den nya familjen. En annan tankeväckande gest är en presentkorg med olika små gåvor som mamma och pappa kan uppskatta, som exempelvis choklad, god dryck och kex för att fira det nya tillskottet, eller till och med några av deras favorit snacks och behandlingar. Kom ihåg att mammor som ammar bör undvika att äta vissa saker. Oavsett vad du väljer är det tanken som räknas och att visa din uppskattning för den nya familjen är det viktigaste.

3 extra lyxiga gåvor till en nybliven mamma

  1. Hembesök av en professionell massageterapeut eller doula: Att få professionell massage eller stöd av en doula i hemmet kan vara en lyxig och avkopplande upplevelse för en nybliven mamma.
  2. Professionell fotografering av mamman och barnet: En vacker fotobok eller tavla med bilder av mamman och barnet är en ovärderlig gåva som de kan njuta av i många år framöver.
  3. Presentkort på restaurang eller catering: Ge den nyblivna mamman en chans att njuta av en god middag utan att behöva laga mat själv.

Vad ska man tänka på när man väljer present till en nybliven mamma?

Tänk på föräldrarnas intressen: Om föräldrarna är aktiva kan en present som en barnvagn eller en bärsele vara en bra idé. Tänk även på din budget, det finns presenter i alla prisklasser, så det finns ingen anledning att känna sig stressad över att hitta en dyr present.

Vad är en bra present till en nybliven mamma som har allt?

Satsa på en personlig present som en handgjord smycke eller en fotobok med bilder på mamman och barnet är en fin och unik present. En upplevelse som en spa-dag eller en weekendresa kan vara en fin present till en mamma som har allt. En praktisk present som en barnvagn av högsta kvalitet eller en mjuk och bekväm morgonrock kan också vara en uppskattad present.

Vad kan man ge till en nybliven mamma som inte har så mycket pengar?

En hemlagad present som en kaka eller en sylt är en fin och personlig present som inte kostar så mycket. Mat som går att frysa in kan också vara mycket uppskattat. En presentkort på en secondhand-butik kan vara en bra idé för en mamma som vill hitta fina barnkläder och leksaker till ett billigt pris. Praktiska presenter såsom blöjor, en barnvaktare och nappflaskor är också uppskattade presenter.

Vad ska man inte ge till en nybliven mamma?

  • Alkohol och tobak: Det är inte lämpligt att ge alkohol eller tobak till en nybliven mamma.
  • Parfymer och starka dofter: Vissa nyfödda bebisar är känsliga för starka dofter, så det är bäst att undvika parfymer och andra starkt doftande produkter.
  • Leksaker som är för små eller innehåller smådelar: Små barn kan sätta små saker i halsen, så det är viktigt att undvika leksaker som är för små eller innehåller smådelar.