Present till nyblivna föräldrar

Det är vanligt att ge bort en present till nyblivna föräldrar, framför allt om det är en nära vän eller en familjemedlem som precis fått barn. Men att veta vad man ska ge bort till en nybliven (eller blivande) förälder är inte alltid det enklaste, även om du känner dem väl.

Nedan tipsar vi om bra 9 bra presenter att ge bort till föräldrarna som precis fått eller väntar barn, här hittar du både present till nybliven pappa och present till nybliven mamma. Vi listar även populära upplevelser att ge bort så som massagefotografering och restaurangbesök.

Presenttips till nyblivna föräldrar

1. Nappar

Napp

Nappar är något som alltid behövs, de är därför perfekt att ge bort till de blivande föräldrarna. Ett tips är att beställa nappar med personlig text eller bara gullig design.

2. Amningskudde

Amningskudde

En amningskudde är ett skönt stöd för mamman när hon ammar sin bebis. Något många gör flera immar om dygnet den första tiden med en nyfödd liten bebis.

3. Bärsjal/bärsele

Bärsjal

En bärsjal eller en bärsele ger barnet en trygg och mysig plats samtidigt som föräldrarna får händerna fria. En utmärkt present som garanterat kommer till användning.

4. Babynest

Babynest

Ett babynest ger den nya familjemedlemmen en mjuk och skön plats att ligga på. Babynestet gör även samsovning säkrare och kommer säkerligen uppskattas som present.

5. Skötväska

Babynest

I skötväskan kan du förvara allt ifrån barnmat, flaskor, extrakläder, blöjor och våtservetter. Många skötväskor går dessutom att fästa på vagnen med specifika spännen.

6. Babygym

Babygym

Babygymmet är både roligt och stimulerande för barnet och är därmed en perfekt present att ge bort till de nyblivna föräldrarna. En present som kan användas länge.

7. Babysitter

Babysitter

De flesta bebisar trivs och blir lugna i en babysitter. Det är också en bra och säker plats att lägga bebisen på en stund för att få händer fria till annat.

8. Lekmatta

Lekmatta

En mjuk lekmatta kan vara ett bra tillskott i barnrummet eller för att placera i vardagsrummet. Förutom att uppmuntra till lek är den ljuddämpande och mysig för barnet att vistas på.

9. Babyfilt

Lekmatta

En mjuk och varm filt är en uppskattad present och ett måste i alla barnkammare och barnvagnar. Den kan värma bebisen, skydda från solen, täcka vid  amning, eller bara för att göra sängen lite mysigare.

Bärstolen är optimal för familjen som ofta är på långa promenader eller ute i naturen. Den gör det nämligen möjligt att bära med barnet på ryggen på ett komfortabelt och säkert sätt.

Lite mer annorlunda presenter

Ovanstående tips är ganska typiska när det gäller presenter till nyblivna eller blivande föräldrar. Du kan dock välja att satsa på att ge bort en lite mer annorlunda present också.

Ett tips är att starta ett sparande till den nyfödde som sedan får växa i takt med barnet. Du kan också köpa ett träd eller en blomma som föräldrarna kan plantera i trädgården. Om du inte bor i samma område kan du också skicka en present till föräldrarna, exempelvis ett blombud med choklad och ett grattiskort.

Vill du göra något extra fint för föräldrarna innan barnet kommer kan du bjuda på ett restaurangbesök, spabehandling eller varför inte en hotellnatt?

Har du en lite mindre budget kan du också ge bort hjälpsamma tjänster. Du kan till exempel erbjuda dig att städa hela huset, klippa gräset, passa barnet eller laga middag vid ett visst antal tillfällen. Det är garanterat något som trötta småbarnsföräldrar kommer att uppskatta.

Vad köper man till en nybliven förälder?

Idag finns det mängder av fina presenter att ge bort till föräldrarna som precis fått barn, oavsett om det är det första eller andra barnet. Oftast är det enklare att hitta en gåva till förstagångsföräldrar eftersom de förmodligen inte har hunnit köpa allt de behöver själva. Om de däremot redan har barn sedan tidigare gäller det att vara lite extra kreativ, då många saker förmodligen kommer att gå i arv till det nya barnet.

Ska du köpa en present till föräldrar som fått sitt andra barn kan det därför vara bra att satsa på förbrukningsvaror, exempelvis hygienartiklar. Andra bra presenttips är nappar, gosedjur, bitleksaker eller fylla-i-böcker. Även personliga presenter kan vara uppskattade, så som tavlor, ryggsäckar med barnets namn eller avgjutningsformar.

Present till nybliven mamma

Det finns många olika saker man kan köpa som present till en nybliven mamma. Här är några förslag:

  • En bok om amning eller barnuppfostran
  • En presentkort till en massage eller spa-behandling för att ge henne en chans att koppla av och ladda batterierna
  • En ny väska eller ryggsäck där hon kan förvara alla saker som behövs när hon ska ta med sig barnet ut på stan
  • En ny pyjamas eller annat bekvämt klädesplagg som hon kan använda under de första tuffa veckorna med barnet
  • En matkasse med färdiga middagar, så att hon slipper laga mat under de första hektiska veckorna med barnet.
  • En kasse med barnvänliga produkter som t.ex. blöjor, tvättmedel och babyschampo.

Vanliga frågor och svar

Vad är en bra present till nyblivna föräldrar?

Till nyblivna föräldrar kan presenter i form av hygienprodukter, nappar, böcker, mjukisdjur eller kläder vara bra. Även babygym, babynest och bärsjalar kan vara uppskattade. Du även bjuda på en hotellnatt, en middag på restaurang, en spabehandling eller något annat som ger föräldrarna lite kvalitetstid.

Vad köper man till föräldrar som fått sitt andra barn?

Det kan vara svårare att köpa presenter till det andra barnet än det första. Se över vad föräldrarna redan har och vad som kan vara bra att köpa nytt. Hygienprodukter går alltid hem, så även kläder, gosedjur och leksaker.

babyshower present tips

Produkttester:

  • UV tröja

UV-tröja barn bäst i test 2024

UV-tröja barn bäst i test 2024 Solen är underbar, men det är viktigt att skydda våra småttingar från dess starka strålar. Solkräm är bra, men det är inte alltid tillräckligt. UV-kläder är

  • vattenflaska för barn

Vattenflaska barn bäst i test 2024

Vattenflaska barn bäst i test 2024 Att hitta en bra vattenflaska för ditt barn kan vara en utmaning. Visst, den gamla klassiska sirapsflaskan som jag själv fick använda som barn fungerar, men

  • sulky

Bästa sulkyvagnarna 2024 – Bäst i test

Bästa sulkyvagnarna 2024 - Bäst i test Att välja rätt sulkyvagn kan, precis som att välja en vanlig barnvagn, vara väldigt svårt, det finns mängder med modeller med olika funktioner i olika

Hitta fler presenter

doppresent kille
Present till nyfödd
doppresent tips
Tips på doppresent
Babyshower present