Gender reveal present – Presenttips till gender reveal

Gender reveal

Gender reveal är en tillställning som är relativt ny i Sverige. Det är en tradition som har funnits länge i USA, men har alltså blivit alltmer populär även här och i andra delar av världen. Det handlar om att avslöja för nära och kära vilket kön det är på barnet i magen. Många gånger vet inte ens det gravida paret om vilket kön det är,  utan endast en närstående har fått informationen och gör det sedan till en rolig överraskning för de blivande föräldrarna.

Det här brukar firas med en mindre fest, ungefär som en babyshower. Skillnaden är att det inte endast är den blivande mamman som firas, utan båda föräldrarna och eventuella syskon brukar vara med. Är du bjuden på en gender reveal fest bör du ha med dig en present. Men eftersom det här är en relativt ny tillställning för oss är det många som känner sig osäkra på vad man bör köpa för gender reveal present.

Eftersom ett gender reveal party oftast hålls ganska så tidigt i graviditeten, brukar fokus på presenterna vara sådan som föräldrarna kan njuta av snarare än saker till barnet. I den här artiken ger vi dig nio tips på baby gender reveal presenter.

Gender reveal

Tips på bra present till gender reveal party

1. Morgonrock

morgonrock

I samarbete med PriceRunner

När magen växer kan det vara svårt att hitta kläder som sitter bra. Tänk vilken lyx att få svepa in sig i en härlig morgonrock då. Köp matchande till båda föräldrarna så kan de få koppla av tillsammans och ha det trevligt innan barnet kommer.

2. Hudvårdsprodukter

Hudvårdsprodukter

I samarbete med PriceRunner

Som gravid känns kroppen sällan som sig själv och det kan vara skönt att ge den lite extra kärlek. Överraska med lite lyxigare hudvårdsprodukter. Såklart även något den blivande pappan kan njuta av innan den stressiga bebistiden kommer.

3. Choklad

Choklad

I samarbete med PriceRunner

Gravid cravings har nog de flesta hört talas om, och choklad brukar vara något de flesta tycker om. Ge bort en riktigt god och lite finare choklad. Vill du ge något lite roligare kan du ge bort en chokladfontän till föräldrarna.

4. Sällskapsspel

Sällskapsspel

I samarbete med PriceRunner

Många blir väldigt trötta under en graviditet och en del får också ont och har svårt att röra sig. Då kan det vara kul att ha något att sysselsätta sig med där hemma. Ett sällskapsspel kan de blivande föräldrarna roa sig med tillsammans.

5. Robotdammsugare

Robotdammsugare

I samarbete med PriceRunner

Snart kommer den stressiga bebistiden och städningen blir ofta lidande. Men att ha det rent utan att behöva spendera så mycket tid på städningen kan vara avlastande för många. Så varför inte överraska med en robotdammsugare?

6. Sängkläder

Sängkläder

I samarbete med PriceRunner

Det är inget påhitt att man sover bättre i sköna sängkläder. Just att få till bra sömn när man är gravid kan vara ett stort problem. Du kan försöka underlätta lite gran genom att ge bort sängkläder i riktigt bra kvalitet.

7. Ljusstake

Ljusstake

I samarbete med PriceRunner

En gender reveal present behöver förstås inte vara något praktiskt utan kan även vara något fint och trevligt som de blivande föräldrarna kommer att uppskatta. Exempelvis en fin ljusstake eller ljuslykta kan vara en mycket uppskattad present.

8. Pläd

Pläd

I samarbete med PriceRunner

Både under graviditeten men även efter att bebisen är född kommer paret troligen att spendera en del tid i soffan. Många gravida kvinnor blir väldigt trötta och att få mysa i soffan med en härlig pläd kommer vara riktigt uppskattat.

8. Kaffemaskin

Kaffemaskin

I samarbete med PriceRunner

Det brukar gå åt en hel del kaffe under den första bebistiden. Varför inte underlätta för föräldrarna genom att köpa en automatisk kaffemaskin så allt de behöver göra är att trycka på en knapp för att få en nybryggd kopp med kaffe?

Vad är gender reavel party?

Gender reveal betyder på svenska att avslöja kön, och det är precis vad ett gender reveal party går ut på. När föräldrarna har varit på ett ultaljud kan de få reda på könet som ligger i magen. Många tycker då att det är kul att avslöja denna lilla hemlighet för nära och kära med en liten fest.

Könet brukar avslöjas på ett roligt sätt. Det kan exempelvis vara en tårta som är vit på utsidan, men när man skär i den är den antingen blå eller rosa. Det kan även vara ett knippe med ballonger som släpps ut, är ballongerna rosa är det en tjej är de blå är det en pojke. Det finns många olika sätt att göra en gender reveal på, och endast fantasin sätter egentligen begränsningarna.

Ibland är det föräldrarna som själva har fått reda på vilket kön det är, och avslöjar nyheten för dina nära och kära. Men man kan även be barnmorskan skriva ner könet på en lapp och stoppa ned det i ett kuvert. Föräldrarna kan sedan ge kuvertet till en närstående, som arrangerar en gender reveal fest där även föräldrarna får bli överraskade om könet.

Vad är en bra gender reveal present?

Eftersom du inte vet könet på bebisen när du köper presenten kan det vara svårt att köpa en present till barnet. De flesta har en gender reveal fest cirka 3 – 4 månader in i graviditeten, vilket gör att det är relativt länge kvar tills det är dags för barnet att komma ut. Därför brukar man inte ge presenter som barnet har användning av, utan det är snarare något som ges under en babyshower.

Ett gender reveal party är vanligtvis ett avslappnat tillfälle och inga större presenter förväntas. Men det är ändå trevligt att ha med sig något litet åtminstone. Är föräldrarna några du känner mycket bra och står nära kan du såklart köpa en lite dyrare present om du vill och har de ekonomiska förutsättningarna. Många tycker att en bra present är något som den blivande mamman kan njuta av under graviditeten. Men det kan även vara något som de blivande föräldrarna kan njuta av tillsammans. Kanske ett presentkort på ett SPA, biocheckar eller värdekuponger på en restaurang till exempel. Tänk dock på att många blir trötta under en graviditet så alltför händelserika upplevelser går vanligtvis bort. Men något avkopplande och mysigt det kan göra tillsammans kommer troligen att uppskattas.

Produkttester:

Lära gå vagn bäst i test 2023

Lära gå vagn bäst i test 2023 Bebisar utvecklas i en rasande fart, och lär sig förr eller senare att gå på egen hand, men det skadar väl knappast att utmana dem

Spjälsäng bäst i test 2023

Bäst spjälsäng - Spjälsäng bäst i test 2023 Vill du att ditt barn ska ha goda sömnvanor? Välj en spjälsäng till din lilla krabat! En spjälsäng är där ditt barn tillbringar tusentals

Spjälsängsskydd bäst i test 2023

Spjälsängsskydd bäst i test 2023 Som förälder är en av de viktigaste sakerna du kan göra att ge ditt barn en säker och bekväm miljö. Spjälsängsskydd kan hjälpa till att hålla din

Resväska barn bäst i test 2023

Resväska barn bäst i test 2023 Även om du som vuxen såklart har ansvaret över barnets packning kan det vara både kul och bra träning att ta hand om sin egen packning.

Spingcykel barn bäst i test 2023

Spingcykel bäst i test 2023 Springcyklar är en ganska ny typ av cykel för små barn som blivit otroligt populär. En springcykel (även kallad balanscykel) har inga pedaler, utan barnet sparkar sig

Matstol barn bäst i test 2023

Matstol barn bäst i test 2023 Att köpa en matstol är ett klokt val för familjer med småbarn. Matstolar är en nödvändighet som ger barnet en bekväm och säker sittplats när de

Vinteroverall barn bäst i test 2023

Vinteroverall barn bäst i test 2023 Vi är många som minns känslan av att som liten sätta på sig en varm, men aningen fuktig, overall precis utplockad från torkskåpet. Doften

Hitta fler presenter

doppresent kille
Present till nyfödd
doppresent tips
Tips på doppresent
Babyshower present