Tips på doppresent till tjej

Har du blivit bjuden på dop där en liten tjej ska döpas och behöver tips på doppresent till en tjej? Då hoppas vi att den här sidan ska kunna hjälpa dig.

En del doppresenter passar bra både till pojkar och flickor, men de flesta vill ändå hitta en present som passar extra bra till en tjej. En bra doppresent till en tjej bör vara något som barnet antingen har glädje av den närmsta tiden alternativ något barnet kan spara som ett minne genom livet.

Många tycker om att ge bort en personlig doppresent, speciellt om barnet är någon du står relativt nära. De flesta presenter går att göra personliga med exempelvis ingravering. Men det går förstås även bra att köpa exempelvis en leksak eller ett fint smycke.

Tips: 30% rabatt på barntavla vid köp av 2

Läs mer här

Tips på 9 bra dopgåvor till tjejer & flickor:

För att göra det lite lättare för dig att hitta en doppresent till en flicka så har vi nedan samlat ihop förslag på nio olika dopgåvor.

1. Barnmöbler

I samarbete med PriceRunner

När barnet blir något år är det trevlig att ha små barnmöbler i rummet. Du kan exempelvis köpa ett litet bord och två små stolar. Eller göra gåvan mer personlig och köpa en barnstol i trä som måla dit barnets namn och födelsedatum på.

2. Smycke

I samarbete med PriceRunner

Ett smycke är en klassisk doppresent och är något barnet kan spara som ett minne resten av livet. Du kan till exempel köpa ett fint armband som doppresent till en tjej som är i en storlek som passar ett äldre barn eller en tonåring.

3. Silverbestick

I samarbete med PriceRunner

Det är vanligt att ge bort en dopgåva som tjejen kommer ha användning av när hon blir större, kanske först när hon flyttar hemifrån. Att köpa en uppsättning av finare bestick kan därför bli en riktigt uppskattad present på ett dop och följa med barnet länge i livet.

4. Trehjuling

trehjuling

I samarbete med PriceRunner

Det kommer dröja några år innan pojken kan använda en trehjuling. Men när det väl är dags är det trevligt att den finns där och väntar och något som påminner föräldrarna om den trevliga dopdagen. Varför inte måla dit barnets namn på trehjulingen?

5. Pyssel

I samarbete med PriceRunner

Ett barn som är så litet att det ska döpas är förmodligen för litet för pyssel. Däremot kan du ge bort något föräldrarna kan använda, så som gipsavgjutning för hand och fotavtryck eller material till scrapbooking.

6. Gunghäst

Gunghäst

I samarbete med PriceRunner

Självklart ska alla barn ha en gunghäst och det är perfekt att ge bort som doppresent. Det här är också en present som är utmärkt att göra mer personlig. Du kan enkelt måla tid barnets namn och födelsedag.

7. Träleksak

träleksak

I samarbete med PriceRunner

Idag är många föräldrar måna om att deras barn ska ha leksaker som inte innehåller några gifter. Därför är träleksaker mycket populärt. Även här har du en doppresent som är enkel att göra mer personlig helt på egen hand.

8. Böcker

träleksak

I samarbete med PriceRunner

Att läsa högt för barn är viktigt för att de ska utveckla ett fullgott ordförråd. Barn kan därför aldrig ha för mycket böcker. Så varje inte ge föräldrarna en laddning med barnböcker som doppresent? Kanske klassiker som Max potta?

9. Ljusstake

träleksak

I samarbete med PriceRunner

Vid ett dop brukar barnet vanligtvis få ett dopljus. Ett ljus som kan tas fram och tändas vid exempelvis födelsedagar eller andra speciella tillställningar. Så varför inte ge en ljusstake i doppresent som barnet kan ha sitt dopljus i?

Smycke som doppresent till tjej

Något många tycker om att ge som doppresent till en tjej och som brukar bli populärt är ett smycke. Det behöver inte vara ett smycke som barnet kan bära när det är litet, utan kan med fördel vara ett smycke som barnet kan använda när det blir större och även som vuxen. Vill du göra smycket mer personligt kan du välja att gravera in barnets namn i det. Du kan exempelvis köpa ett halsband på Guldfynd med ett hänga som har möjlighet till ingravering.

Personlig doppresent

Många tycker att det känns kul att ge en doppresent som känns mer personlig. Speciellt om du står barnet och föräldrarna nära. Men det kan kännas svårt att komma på vad som är personligt. Det behöver inte vara så svårt, eftersom det mesta går faktiskt att göra mer personligt med lite enkla medel. Om du exempelvis köper en träleksak, en lära gå vagn eller en gunghäst till barnet kan du, eller någon annan med en fin pensel skriva barnet namn, födelsedatum eller datum för dopet på föremålet.

Billig doppresent till en tjej

Vi alla har förstås olika ekonomiska förutsättningar och du kan hitta billiga doppresenter som är precis lika fina. Du behöver bara tänka efter lite mer och eventuellt leta runt lite mer i olika butiker. När du vill ha en billig doppresent skulle vi rekommendera att du satsar på exempelvis träleksaker eller böcker. Att köpa ett billigt smycke blir sällan bra eftersom de inte brukar ha så hög kvalitet.

Annorlunda doppresent till en tjej

Om du vill ge något riktigt annorlunda och unikt och kanske också lite roligt i doppresent gäller det att vara kreativ. Istället för att ge bort en sak kan du till exempel:

  • Starta ett sparande i barnets namn. Du kan sedan sätta in lite pengar på det kontot varje gång barnet fyller år. Förhoppningsvis har summan växt till sig ordentligt när barnet sedan blir vuxen.
  • Skapa något eget. Är du kreativ och tycker om att skapa? Varför inte göra något helt unikt till barnet då? Oavsett om du tycker om att sy, dreja eller snickra finns det mycket saker du kan göra och ge bort i doppresent.
  • Skriv en sång. Är du musikalisk? Då ska du självklart komponera en egen sång till barnet. Be föräldrarna om att få framföra sången under dopet eller på dopkalaset efteråt. Spela in framträdandet så att barnet får se det även när det blir stort.

Vanliga frågor och svar

Vad ger man i doppresent till en tjej?

En populär doppresent till en tjej är ett smycke. Gärna ett smycke som hon kan använda när hon blir äldre. Gör smycket mer personligt genom att gravera in exempelvis namn och födelsedatum. Du kan även ge fina leksaker eller böcker i doppresent. Det är också vanligt att de presenter som den som döps kan ha nytta av när hon blir stor, exempelvis en fin uppsättning med bestick.

Vilken är den bästa doppresenten till en tjej?

Den bästa doppresenten till en tjej är en present som känns personlig och som du faktiskt är nöjd och stolt över att ge bort. Exakt vad det är beror lite på hur nära du står barnet och föräldrarna. Men det ska gärna vara något som barnet har nytt av de kommande åren, exempelvis en leksak eller något som hon kan bära med sig som minne genom livet.