Julklappar till barn – Tips på bra julklappar

Julen närmar sig med stormsteg och det är hög till att shoppa julklapparna nu. De viktigaste personerna på julen är förstås barnen och framför allt är det dem som ska få julklappar. På den här sidan är vi specialiserade på presenter till små barn och självklart ska du få tips även på julklappar.

Att köpa julklappar till de allra minsta barnen är oftast ganska enkelt. Ska du köpa julklappar till någon annans bebis kan du fråga föräldrarna om det är något speciellt de behöver. Det kan röra sig om kläder eller andra tillbehör.

Men från cirka 2-3 års ålder brukar barnet själv börja att uppskatta presenter och då kan det helt plötsligt kännas svårare att hitta bra julklappar till barnet. I den här artikeln kommer vi därför ge dig våra bästa tips på julklappar till barn i cirka 2-4 års åldern.

12 julklappstips till barn

1. Tågbana

Tågbana

I samarbete med PriceRunner

En tågbana är en riktig klassiker till leksak och något barnet kan leka med i flera år. En väl investerad julklapp med andra ord. Fördelen med just BRIO är att det finns många tillbehör du kan komplettera med följande jular och födelsedagar.

2. Duplo

Duplo

I samarbete med PriceRunner

Duplo är något de flesta barn uppskattar. Genom att köpa en låda med lösa bitar istället för en färdig byggsats ger du barnet frihet att konstruera sina egna idéer. Perfekt för att stimulera kreativiteten hos barn.

3. Leksakskök

Leksakskök

I samarbete med PriceRunner

Vid cirka 2 års ålder brukar barn börja leka fantasilekar och det är något som absolut bör uppmuntras. Ett leksakskök är en julklapp som kommer att uppskattas av barn i 2 – 4 års åldern. Glöm inte att även köpa lite kökstillbehör!

4. Play-doh

Playdoh

I samarbete med PriceRunner

Olika pysselsaker brukar uppskattas både av barn och av föräldrarna. Play-doh är något som kan hålla barn sysselsätta länge. Välj om du vill köpa ett helt kit som den här eller om du hellre vill satsa på enbart leran och låta barnets fantasi flöda.

5. Barnböcker

Barnbok

I samarbete med PriceRunner

Högläsning är viktigt för barn, det visar all forskning på. Men då gäller det såklart att barnet har många böcker och böcker som de tycker om. Klassiker som Pippi Långstrump brukar bli en riktig hit hos både barn och vuxna.

6. Sällskapsspel

sällskapsspel

I samarbete med PriceRunner

Enklare sällskapsspel är perfekt i den här åldern. Det är en rolig aktivitet barn och vuxna kan göra tillsammans, plus att det är bra för barn att öva på turtagning och följa instruktioner/regler. Memory brukar vara ett bra spel att börja med.

7. Pulka

Pulka

I samarbete med PriceRunner

Förhoppningsvis så levererar vintern lite snö och då är det roligt att vara ute och åka pulka. Ofta brukar snön ligga kvar även i december och februari, så en pulka kan vara en riktigt bra julklapp till ett barn som gillar att vara ute.

8. Musikinstrument

Musikinstrument

I samarbete med PriceRunner

Även om det kan låta lite illa för föräldrarna är musikinstrument en riktigt rolig julklapp för små barn. Att få skapa musik eller ljud stimulerar barnets kreativitet. Ett keyboard med tillhörande mikrofon kommer troligtvis att bli en riktigt hit.

9. Pennor

Pennor

I samarbete med PriceRunner

Även små barn kan rita med tuschpennor, speciellt de här från Faber-Castell som är enkla att tvätta bort från händer och kläder. Med tuschpennor är det enklare att rita färgglade och fina teckningar. Kombinera gärna med en målarbok i julklapp.

10. Playmobil

Playmobil

I samarbete med PriceRunner

Playmobil är kända för sina roliga leksaker och byggsatser. Det finns modeller som passar både till tjejer och till killar, oavsett vilket intresse barnet har. Kanske kan det här sjukhuset vara något att ge i julklapp till 3åringen som älskar att leka doktor?

11. Docka

Docka

I samarbete med PriceRunner

Vanligtvis ger man kanske en docka till en tjej, men självklart kan även killar leka med dockor. Allt handlar om barnets intresse. Skrållan är en riktig klassiker, den pratande dockan som har funnits i många årtionden.

12. Leksaksbil

Leksaksbil

I samarbete med PriceRunner

Vill du hitta en julklapp som känns lite mer pojkaktig kan leksaksbilar vara ett bra alternativ. Det här 10-packet från Hot Wheels kommer göra succé hos det bilintresserade barnet. Om du vill kan du även köpa en bilbana som bilarna kan köra på.

Vad är en bra julklapp till barn?

Det första du behöver tänka på när du ska köpa julklappar till ett barn är hur gammalt barnet är. Det skiljer sig såklart väldigt mycket på vad du ska köpa till en 2åring och till en 8åring. I den här artikeln har vi främst gett tips på julklappar som passar till barn som är ungefär 2-4 år.

Upp till cirka 6-7 års åldern brukar leksaker vara de bästa julklapparna. Även äldre barn kan såklart gilla leksaker, men där omkring brukar barnen ofta få andra intressen som kan locka mer.

Många barn skriver önskelistor på julen, och det bästa är helt klart att ta en titt på den. Då slipper du köpa en julklapp, som sen kanske blir liggandes i en låda eftersom det inte var något som barnet tyckte va speciellt roligt. Fundera på vad barnet brukar tycka om att leka med och utgå ifrån det.

julklappstips barn

Hur mycket ska julklappar till barn kosta?

Det är din egen budget som måste få styra över hur mycket pengar du vill lägga på julklapparna. Tänk på att barn värderar inte saker utifrån vad de kostar, utan kan bli precis lika glada för en billig leksak de har önskat sig som för något dyrare. Det finns varken någon undre eller övre gräns för vad julklappar till barn får kosta, utan låt din plånbok styra. Men tänkt inte att du behöver köpa något dyrt, det kan också vara roligare att få många småsaker när man är liten.

Hitta fler presenter

doppresent kille
Present till nyfödd
doppresent tips
Tips på doppresent
Babyshower present